lørdag 28. november 2015

Langhelg i Køben

Forrige helg - en uke siden allerede - var mannen og jeg på langhelg i Køben.
En helg med shopping, mat, julemarked – og ja, løping!


Fredag morgen skulle mannen min tidlig avgårde for på møte, og jeg skulle ha to timer i mellom han dro og butikkene åpnet, så da kunne jeg vel finne på noe aktiv, som å løpe!
Så jeg hadde meldt meg på en sightrunning med Running Copenhagen, og fikk en helt fantastisk artig løpetur rundt i København i enogenhalv time, 7,5 km, hvor jeg fikk sett de viktigste severdighetene i byen sammen løpeguide Lena som fortalte meg en hel masse om byen!
Etter det var det tid for shopping!
Jeg var stort sett på jakt etter garn og stoff. Noe som jeg kan sysle med utover vinteren.
Og både garn og stoff ble det :)

Garn til å sikle av:
Svart kasjmir kjøpt på selveste Sommerfuglen, og som dere ser har det allerede kommet på pinnene. Det skal etterhvert bli en Featherweight.
 
Stemningsbilde fra Sommerfuglen...
 
Og så den deiligste kremete mintgrønne fargen som jeg har drømt om garn av lenge, akkurat den samme hærlige fargen på de isteflaskene som er så fine. Kanskje ikke en farge for vinteren, men jeg hoppet av glede da jeg fant det og det blir noe fint til sommeren i hvert fall, det er merinoull, type mellomtykk, kjøpt på Uldstedet.
 
Og så stoffet da, jeg dro på ITA Textiles, egentlig et sted for profesjonelle, og de har derfor ikke en vanlig butikk med fasade og sånn, men mer som et kontorlokale, men det er absolutt tillatt for alle å gå dit, og de har mengder av stoff, om enn litt dyrt. Skal du på en stoffbutikk i København, så dra hit, for her finner du det du ikke finner andre steder!
Jeg kjøpte et lekkert lett crepestoff i mørk turkis som jeg tenker skal bli en kjole, og så det Chanelstoffet da, som bare ropte mot meg, og jeg tenkte på de Chaneljakkene de sydde på symesterskapet tidligere i høst og fikk lyst på det.
Spent på om jeg får det til.

Ellers hade jeg lest bloggen til Jenny Skavlan om vintagebutikker i Køben og jeg hadde skrevet opp lista hennes og gledet meg masse til noen vintagekupp, men nei, der ble det ikke noe napp.
Det var mye fint og artig, men ingenting som liksom talte til men, noe jeg falt for.
Så det ble ikke noe denne gangen.
Men vi skulle allikevel ta oss en runde i Ravensborggade som vi hadde blitt tipset om at hadde en de brukt- og antikkbutikker, altså ikke klær, men ting. Rare ting, gamle ting, stygge ting, morsomme ting og sånt.
Og voilà! Der ropte det etter meg (oss).
Disse to rålekre Cathrineholmbollene ble våre :)

Foruten shopping var det en koselig tid på året å dra til København på, med masse små julemarkeder overalt, gløggsmaking og masse folk.
 

Og førjulskveld i Tivoli.
Det var litt magisk.
 

Det eneste litt dumme var at det begynte å sludde – bortover – men vi er da fra Norge, vi tåler en støyt. Det ble bare ikke noen runde ut på byen, men raskt tilbake til hotellet etter en særdeles deilig sushimiddag på Sticks’n Sushi.
Og en søndag formiddag ettermiddag som stort sett ble tilbrakt inne på en kafé sammen nevøen vår som bor i København.
Så får vi heller ta den lange spaserturen og galleribesøkene neste gang.

Søndag formiddag i Køben... 2 kommentarer:

  1. Høres ut som en fin tur, og Sommerfuglen er alltid verdt et besøk. København er en veldig koselig by!

    SvarSlett
  2. Høres helt supert ut! Guidet løpetur var nytt, imponerende!

    SvarSlett